Tips Penyediaan Haji

Telekung cotton online Kadzafashion, tips penyediaan haji

Alhamdulillah satu berita baik dan memang selalu berita paling ditunggu-tunggu untuk semua pendeposit Tabung Haji supaya nama terpilih dipanggil oleh Allah untuk kerumahNYA.

Sama ada ia berita ditunggu oleh ahli keluarga, ibu bapa kita atau kita sebagai anak-anak untuk terus menemui rumah Allah.

Alhamdulillah itulah lafaz utama ketika kita memperoleh segala nikmat yang diberikan olehNYA.

Sujud syukur atas nikmat yang baru dikhabarkan tersebut kerana ia adalah berita yang Subhanaallah hingga tidak dapat digambarkan dengan kata-kata betapa indahnya panggilan itu.

Sungguh merinding rasanya bila diri menjadi salah satu calon yang bilangannya tidak sampai ½ orang-orang Malaysia.

Berikut adalah tips penyediaan sebelum keberangkatan ke Baitullah Al-Haram Makkah Al Mukararramah.

1- Pastikan uang yang diperlukan untuk penerbangan hotel telah cukup. belum tentu pencarum yang dipanggil telah cukup duit yang disimpan. Maka perlu pastikan semua keperluan asas telah sempurna.

2- Bersiap sedia dengan ilmu, ada banyak ilmu yang dilakukan secara khusus ketika kita berada ditanah haram tersebut. Pelajari bagaimana bentuk berwudu’ secara sempurna walau kita dalam bermusafir, pelajari bagaimana bentuk-bentuk solat jamak qasar, ilmu sa’ie, ilmu tawaf, ilmu membayar dam, ilmu melontar, ilmu pemakaian ketika kita menjadi Jemaah haji baik lelaki atau perempuan, terlebih-lebih lagi wanita yang lazim kita ketahui tubuh wanita adalah aurat. Maka perlu diketahui kaedah mengambil wudu’ ditempat awam tanpa terlihat aurat kita.

3- Mengetahui secara umum perubahan cuaca sebelum keberangkatan ketanah suci.

4- Mempersiapkan diri dari segi kesihatan dan mental,

5- Perbanyakkan solat sunnat dan mengaji

6- Niatkan dalam hati ingin mendapatkan Haji yang mabrur InshaAllah akan lebih tenang jika anda telah siap sedia dengan semua hal yang disebutkan diatas

Telekung Kadzafashion menyediakan pakaian solat anda untuk memudahkan anda memiliki telekung yang selesa anggun dan lebih berkomitmen dalam mengerjakan Umrah / Haji anda.

Ciri-Ciri telekung KADZA

1) Terbuat dari Japanese cotton

2) corak yang berlainan antara telekung dan kain ( terdapat telekung yang plain berwarna putih)

3) kain dan telekung yang sangat labuh dan panjang  dan menutupi punggung

4) Telekung KADZA juga dilengkapi dengan sejadah muka dan bag untuk memudahkan dibawa travel,umrah dan hajj.

5) paling utama adalah PATUH SYARIAH menutup dagu

6) Bag yang multi guna ( purpose)

  • bila keluarkan telekung, kita boleh meletakkan PHONE dan alat make-up.
  • Bagi yg mengerjakan umrah @Hajj boleh letak kunci hotel,phone,spray wudu’, duit dan quran kecil untuk dibaca di Masjid.
  • senang mudah ringkas dan paling best adalah kemas.

Apa yang PALING MENARIK ADALAH Telekung KADZA menggunakan kain lycra yang dapat mencengkam dibahagian muka sehingga ketika melakukan pergerakan solat ia tak mudah bergerak kesana kesini.

PALING BEST dibahagian muka telekung KADZA dilampirkan dengan lace yang menarik dan berkualiti tinggi tapi boleh masuk mesin

Hubungi kami +60163728504 Anna

Layari website kami www.kadzafashion.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *