SUBHANALLAH! Wanita ini sembuh dari penyakit hatinya dengan melakukan hal ini.

Telekung Kadza by Indrianna - Malaysia's Exclusive handmade telekung/prayer Robes. Buy Telekung Online Malaysia. Muslimah Fashion, Hijab Fashion, The All New Royal Blossom Series, SUBHANAALLAH! Wanita ini sembuh dari penyakit hatinya dengan melakukan hal ini.

SUBHANALLAH! Wanita ini sembuh dari penyakit hatinya dengan melakukan hal ini.

Wanita adalah sebuah figure yang memiliki sejuta cerita. Dari hari pertama dilahirkan dia sudah memiliki cerita, dari pertama kali bertemu sudah bisa penuh isi kandungan yang telah diluahkan oleh wanita, dari pertama perhubungan dia sudah penuh mengumpulkan impian hidup bersamanya, dari sosok wanita maka pelbagai hal yang boleh dijadikan ladang keberhasilan.

Banyak diluar sana cerita wanita yang diangkat pelbagai tajuk buku yang mencirikan wanita contoh  “majalah mingguan wanita, majalah dara, majalah hijabista, semua yang bercerita mengenai wanita, bukan hanya itu, malah terdapat juga rancangan tv “wanita hari ini”. Sungguh luar biasa wanita.

Tetapi, wanita ini mimiliki pelbagai penyakit, terutamanya penyakit hatinya.

Apa faktor wanita ini memiliki penyakit hati?

Wanita selalu melihat, (lelaki juga melihat tetapi tidak sama dengan penglihatan wanita) dia selalu melihat wanita yang lain. Selalu hadir “kenapa dia boleh aku tidak”? “kenapa wajah dia lebih licin aku tidak”? “kenapa dia kaya aku tidak”? “kenapa kurus aku gemuk”? sehingga hal sepelek (sekecil apapun) dia akan terus bertanya. Contoh “ bagaimana bulu alismu /keningmu boleh secantik itu, kenapa aku tidak? Tidak kah itu hal tersangat kecil? Jika mereka duduk dan santai bersama akan banyak cerita yang tidak akan habis ceritanya, sungguh itulah wanita.

Itulah penyakit hati, kenapa? Kerana sehingga hal yang sepelek pon wanita akan memikirkan, akan terus dibuaian persoalan,mungkin ini yang dinamakan hati wanita terlalu rapuh, hati wanita terlalu sensitive, hati wanita terlalu manja.Bagaimana untuk menyembuhkan penyakit hati ini?

Mudah dan ringkas:

  • Jagalah Solatmu,
  • Jagalah Takbiratul Ihram mu,
  • Jagalah Fatihah mu,
  • Jagalah surah-surah lazim dalam solatmu,
  • Jagalah kumat kamitmu didalam solat,
  • Jagalah gerak gerimu didalam solat,
  • Jagalah sujudmu,
  • Jagalah pakaian solatmu,

Nescaya bila wanita menjaga hal ini dia akan sembuh dari penyakit hatinya. Wanita mempelajari teknik wudu’ yang betul mengikut apa yang Rasulullah telah ajarkan,maka pikiranmua akan tertumpu menginginkan wudu’ yang sempurna.

Wanita mempelajari solat yang telah diajarkan oleh Rasulullah, maka hati akan sibuk memikirkan adakah aku solat dengan mengikut ajaran Rasulullah, adakah ketika aku dalam تكبيرة الإحرام aku sebenar-benarnya mengharamkan lisanku,kotak pikiranku berbicara menerawang entah kemana saja. Mengapa ia dinamakan takbir yang diharamkan? Takbir bermaksud ucapan “Allahu Akbar” suatu keyakinan dalam aqidah seorang mukmin, bahawa Allah lebih besar dari apapun, lebih besar dari semua kesibukan dunia, lebih besar dari apapun yang manusia boleh dapatkan di dunia.lebih besar juga dari bagaimana rabut dia indah aku tidak.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Percayalah, jika wanita focus dalam solatnya, mempelajari falsafah solatnya dia akan lebih awet muda, lebih redha dengan apa yang dimiliki,lebih bersyukur dengan apa yg telah diperolehi, lebih tenang dengan apa yg sedang dia hadapi, lebih senang dengan apapun keadaannya aku adalah aku yang memiliki solat dengan tenang dengan kesibukan kekhusyukan dalam solat.

Percayalah wanita akan lebih awet muda, akan lebih menjaga hatinya dari serangan sakit jantung,akan terserlah ketenangannya, akan lebih memiliki daya semangat yang luar biasa dengan penuh keyakinan aku sudah tidak memiliki penyakit hati.

Solatlah dengan sempurna, bagaimana untuk sempurna? Hanya dengan mempelajari falsafah solat.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row]Kami dari kadzafashion menyediakan pakaian solat yang sangat selesa dan anggun yg memberi komitmen dalam solatmu Inshaallah.

Pelbagai corak, pelbagai design, ada yg berlace ada yang biasa. Layari www.kadzafashion.com

Kami menjual telekung modern dan trendy. Selamat menjalankan ibadah khusus (solat) dengansempurna. Bagaimana menilai sempurna? Hanya dengan ilmu. Solatlah dengan ilmu, adakah dengan satu guru dapat solat dengan sempurna? Tidak… maka solat dan pelajari dengan sempurna maka Inshaallah akan memperoleh kesempurnaan itu.

Waallahua’lam